Specialisaties

Manuele therapie

WAT IS HET?

De manueel therapeut is een kinesist die via specialistische studies de bijzondere beroepsbekwaamheid in de manuele therapie heeft verworven. Een manueeltherapeut zoekt in je lichaam naar de oorzaak van je klachten en biedt een behandeling op maat aan.

WERKWIJZE

Elke manueeltherapeutische behandeling wordt voorafgegaan door een vraaggesprek en een uitgebreid functieonderzoek. Aan de hand van dit onderzoek kan een manueeltherapeutische diagnose gemaakt worden, die een verklarende omschrijving is van je klachten. Deze omschrijving vormt de basis voor een deskundige en verantwoorde behandeling..

De manuele behandelingstechnieken omvatten o.a. mobilisaties, oscillaties, manipulaties, stretchingtechnieken, triggerpuntbehandelingen, stabilisatietraining, houdingscorrecties, bewegingsadvies, rug- en nekscholing, taping, …

Persoonlijk maak ik graag gebruik van het Mulligan Concept. Bij deze behandelingen wordt gebruik gemaakt van specifieke en pijnvrije mobilisatietechnieken voor alle gewrichten en de wervelkolom. Deze methode is een samenspel van therapeutische handelingen en actieve bewegingen. “Huiswerkoefeningen” zijn noodzakelijk om zo snel mogelijk tot een optimaal resultaat te komen. Naast de Mulligan technieken maak ik ook veel gebruik van tapingtechnieken en triggerpointbehandelingen.

Houdingscorrectie, bewegingsadvies en oefentherapie mag natuurlijk niet ontbreken als we streven naar een duurzame oplossing.