Specialisatie

Handtherapie

Als handtherapeut houd ik me bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, gewrichten, zenuwen en huid van vingers en pols.

Ik verzorg het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (zonder operatieve ingreep) behandelen. Een peesletsel, een fractuur, een overbelastingsletsel, een amputatie, dupuytren, artrose, carpaal tunnel syndroom, zenuwletsels, …, zijn een aantal voorbeelden van mogelijke letsels aan hand en pols.

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden, die altijd afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streefdoel is altijd om uw hand weer zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. Handtherapie is vaak een langdurig en intensief proces, waarbij uw medewerking van groot belang is.  Vooral in het begin is de behandelfrequentie heel hoog, omdat in die periode de meeste winst te behalen is. Ook uw eigen motivatie om thuis verder aan uw herstel te werken is zeer belangrijk. Om een optimaal resultaat te bekomen is er een nauwe samenwerking tussen kinesist, ergotherapeut en chirurg.